Sajtóanyag

A CLAAS bővíti telephelyét

A CLAAS Saulgau GmbH bővíti telephelyét, és erre a célra megvásárolta a valamikori Doerr KG bútorgyár területét. Ezzel párhuzamosan cserébe a CLAAS lemondott egy 6000 négyzetméteres területről az új Kaufland áruház közelében. 


Az új 20 000 négyzetméterrel a CLAAS telephely 140 000 négyzetméterre bővült. „Örülünk, hogy sikeres tárgyalásokat tudtunk lefolytatni.” nyilatkozta Hermann Lohbeck ügyvezető igazgató, aki a CLAAS Konszernvezetőségben a betakarítási ágazat vezetője. Az árról a felek közös megegyezéssel nem közölnek adatokat.


A sikeres tárgyalások után: (balról): Raimund Göster (CLAAS üzemtervezés), Notar Günther Rieger, Gert Oßwald (Ügyvezetés Doerr KG), Dr. Alfons Doerr (Ügyvezetés Doerr KG), Hermann Lohbeck (CLAAS ügyvezető), Alexander Grosch (Ügyvezetés Doerr KG), Lutz Arndt (CLAAS értékesítési vezető). A találkozóról hiányzik Gabriele Bachmann (CLAAS jogi osztály).


A bővített területen a CLAAS ki tudja építheti gyártását, és még hatékonyabb struktúrákat tud kialakítani. Bad Saulgauban gyártja a vállalkozás 550 munkatárssal a szálastakarmány-betakarítógépek teljes technológiáját: tárcsás kaszákat, rendterítőket, rendképzőket, illetve kombi- és rendfelszedőkocsikat. Ezen felül silózó gépegységek és a JAGUAR silózók adaptereinek széles választéka is készül itt. A gyárhoz tartozik a világ egyik legmodernebb termékfejlesztési központja, ahol például a DISCO tárcsás kaszákat is tervezték. Ezt kiegészítendő, 2017-ben egy teljesen új teszt- és referenciautat építettek a prototípusok vizsgálatához.


A CLAAS gyár Bad Saulgauban madártávlatból.