TRENDS magazin

CLAAS-szigor a teszteknél

Dissen a CLAAS egyik leányvállalatának, a CLAAS E-Systems központja. Közel kétszáz dolgozó kutatja és fejleszti itt a precíziós gazdálkodás új digitális megoldásait. Kai Anke és további húsz tesztmérnök feladata annak ellenőrzése, hogy a gyakorlatban is jól működnek-e ezek a megoldások.

Dissen, a Teotoburgi-erdő területén megbújó 9000 fős városka az Alsó-Szászország-beli Osnabrück járás déli részén található. A város déli bejáratánál – egy zöld mező közepén – 2017 óta áll egy új, ötszintes irodaépület. Világító táblák jelzik, hogy az ember a CLAAS-nál jár, bár vetésizöld gépeket alig lehet itt látni. A CLAAS leányvállalatánál, a CLAAS E-Systems elektronikai fejlesztőközpontnál járunk. Legyen szó GPS-kormányzási rendszerekről vagy TELEMATICS-ról, S7, S10 és CEBIS terminálról, CROP SENSOR-ról, ISOBUS-ról vagy a CAM PILOT-ról, esetleg az AUTOFILL kamerarendszerről – az összes géptípusban használatos elektronikus CLAAS EASY rendszer minden hardverét és szoftverét Dissenben fejlesztették ki.


Az álommeló

A disseni CLAAS csapatban közel kétszáz dolgozó tartozik – leginkább informatikusok, elektromérnökök, gépészmérnökök és agrármérnökök. Egyik közülük Kai Anke. „Tesztmérnökként megtaláltam az álommunkát” meséli az egyetemet végzett mezőgazdász. „Egyrészt fiatal csapat tagja lehetek, ahol a csapatmunkát csupa nagybetűvel írjuk, olyan komolyan gondoljuk” áradozik Anke, akinek 36 éves életkora a disseni CLAAS csapat átlagos életkorának felel meg. „Másrészt a munkám az elmélet és a gyakorlat tökéletesen arányos keveréke.” Hiszen Anke fő feladatai közé többek között a tesztmérnöki munkák, ami azt jelenti, hogy minden új fejlesztést, javítást vagy frissítést „tetőtől talpig” át kell vizsgálnia, mielőtt azok a piacra kerülnének. „Ezek a tesztek több lépcsőben futnak – és ez teszi ezt a munkát ilyen változatossá!” meséli örömmel Anke.
Irodája, melyet egy másik kollégájával oszt meg, a földszinten található. Minden asztalon egy nagy, íves képernyő áll, illetve egy Skype telefonkészülék, amellyel videó konferenciákon vehet részt a más telephelyen tevékenykedő kollégákkal. Az ablakon keresztül egy hatalmas beton tesztpályára esik a pillantás, ennek végén egy 11 méter magas műhelyépület terpeszkedik, melyben egy mosó is helyet kapott. Rendszeresen hoznak ide különféle CLAAS gépeket, illetve más gyártók felépítményeit is, melyek a tesztekhez szükségesek. 


Első szint: tesztlabor

Anke irodájával pont szemben található egy nagy tesztlabor. „Itt több munkaállomás van kialakítva, áramvételi lehetőséggel, hálózati hozzáféréssel és saját monitorokkal’ meséli Anke. Az egyik laborasztalon egy S10 terminál áll, ezen kívül egy CROP SENSOR mérőfejei mérőelektronikával, kábelek és a szoftvermodul is találhatók. „Ezzel a szenzor minden funkcióját szimulálni és vizsgálni tudom, amikor például egy új szoftver update kerül ki a programozóktól. „Ha a tesztmérnök egy ilyen teszt során hibát fedez fel, elküldi a hibaleírást és észrevételeit egy speciális fejlesztő-platformon a mindenkori fejlesztőnek. Amint a hibát javították, megérkezik a visszajelzés a fejlesztőtől, és újra kezdődhet a tesztfolyamat.

Agilis szoftverfejlesztés

A projekt, amin Kai éppen dolgozik, a TELEMATICS flottamenedzsment. A termék tesztelésén, mint ahogy az sok másik projekt esetében is jellemző, több csapat dolgozik párhuzamosan, annak különböző területein, és közösen felelnek a végeredményért. Az agilis szoftverfejlesztés nagyon rugalmas a folyamat teljes egészében. A fejlesztőcsapatok maguk szervezik a munkát, és folyamatosan alkalmazkodnak egymáshoz. Ennek elérése érdekében naponta tartanak úgynevezett standup-meetingeket. Ezeken a négy órás konferencia beszélgetéseken minden csapattag megosztja a különböző részfeladatok aktuális állását. A tesztmérnökök ezekbe a csapatokba vannak beosztva, és folyamatosan figyelik a fejlesztéseket, hogy azok megfelelnek-e a magas minőségi követelményeknek.


A beton tesztpályáról a szántóföldre

De térjünk vissza a tesztekhez: csak miután egy „rakás” laborteszten hiba nélkül átment a termék, építi be Kai Anke az éppen aktuális technikát egy gépbe a kinti műhelyben. „Ekkor integrálhatom az új hardvert, szoftvert vagy update-t a gépekbe.” mutatja be Anke a folyamatot. A teszt következő szakasza a menetpróbák és a pontosság mérései a betonpályán.
Ezzel párhuzamosan a szántóföldeken zajlanak a gyakorlati tesztek, leginkább a szomszédos mezőgazdasági üzemekben, de volt már olyan, hogy Kai Anke otthonra is „vitt munkát”, s ott tesztelt. Hiszen a mezőgazdaság iránti szenvedély nála szó szerint értendő, feleségével és lányával egy működő gazdaságban él. „Lakóhelyünket rendkívül jól tudom a tesztmérnöki munkámmal kombinálni: mindent, amit én elméletben az irodában és a laborban leteszteltem, rögtön itthon is, a gyakorlatban megvizsgálhatom.” mondja elégedetten Anke. 

CLAAS E-Systems Dissenben

A CLAAS E-Systems GmbH 2014 óta jogilag független tagja a CLAAS Csoportnak. A mezőgazdaságban a digitalizáció és a hálózatok erőteljesen növekvő szerepe miatt a CLAAS az új vállalatban összefogta az addig több telephely között elosztva működő, géptípusokon átívelő szoftver- és hardverfejlesztéseinek legnagyobb részét.
2017 őszén nyitotta meg kapuit a CLAAS E-System, az elektronikai fejlesztési központ egy 5 hektáros területen Dissenben, a CLAAS harsewinkeli központjától közel 20 kilométerre északra. Az öt emeletes új épületet úgy tervezték és építették meg, hogy a vállalat bővülése esetén viszonylag könnyen felhúzható legyen egy másik, azonos nagyságú épület, mellyel 500-ra emelhető az itt dolgozók száma. A napjainkban közel 200 fős alkalmazotti gárda többféle tudományterület képviselőiből összeállított csoportokban dolgozik a kormányzási rendszerek, szenzorok, kamerarendszerek, terminálok és a hozzá tartozó szoftverek új digitális megoldásain. A Mezőgazdaság 4.0-val kapcsolatos aktuális és jövőbeni témák természetesen szintén szerepelnek a fejlesztési tervek között. A teljes épület a kiszolgáló létesítmények kialakítása megfelel a legmodernebb munkakörülmények és -módszerek irányában támasztott követelményeknek.